Forkjøpsrett
Forkjøpsretten - Din største fordel

Som medlem i Lofoten Boligbyggelag har du forkjøpsrett på boliger i borettslag som er medlem i laget.

Det betyr at du har større mulighet til å skaffe deg den boligen du har mest lyst på enn de som ikke er medlem. I 2012 ble det solgt 30 leiligheter i borettslag tilknyttet Lofoten Boligbyggelag.

 

Hva er forkjøpsrett?

Som ordet sier er det en rett noen har til å kjøpe foran andre. I praksis er det en rett medlemmer i boligbyggelaget har til å tre inn i høyeste bud. Det igjen betyr at som medlem, med best ansiennitet, trenger du ikke være med i en budrunde hvis du ikke ønsker dette. Du kan "sitte på gjerdet" til selger har akseptert et bud fra en budgiver. Da kan du overta det budet, og få boligen for den summen.

 

Forkjøpsretten gjelder bare i de tilfellene hvor boligen skal selges. Den gjelder altså ikke ved bytte av bolig, eller dersom en andelseier overfører boligen til ektefelle, samboer, foreldre, barn eller barnebarn.

 

Hvem har forkjøpsrett?

Alle medlemmer i Lofoten Boligbyggelag har forkjøpsrett til boliger i borettslag tilsluttet boligbyggelaget. Dersom det er flere medlemmer som ønsker å benytte forkjøpsrett vil den med lengst ansiennitet få tilslaget. De som allerede eier en andel i det borettslaget den aktuelle boligen er, har forkjøpsrett foran andre medlemmer i Lofoten Boligbyggelag. Dersom det er flere andelseiere i borettslaget som vil bruke forkjøpsretten, er det botiden i borettslaget som bestemmer hvem som får tilslaget.

 

Hva gjør jeg når jeg vil benytte forkjøpsretten?

Dersom du ser en bolig du vil bruke forkjøpsrett på må du melde din forkjøpsrett. Her gjelder det frister så det er viktig å ta kontakt med en gang du ser at boligen er utlyst for salg! Melding av forkjøpsrett skal være skriftlig på eget skjema. Slikt skjema får du hos oss eller du kan skrive det ut selv ved å trykke på linken under.

Se oversikt over boliger med forkjøpsrett

«Skjema melding om forkjøpsrett»
Skjemaet kan leveres på kontoret til Lofoten bbl, sendes i posten eller skannes og sedes på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Forkjøpsrett

symbol greenHouseI 2012 ble det solgt 30 leiligheter i borettslag tilknyttet Lofoten Boligbyggelag.

Medlemsfordeler

Elektronisk-Kort-01Et medlemskap i Lofoten boligbyggelag kan være nøkkelen til den bolig du trenger.

Bli medlem

keyholeGFX-01Kortet som gir deg bedre boligøkonomi!.

Les mer

Valgata 5, 8301 Svolvær - Postboks 33